vanaf 1 maart 2022 zijn wij weer open!

Waterdorp Giethoorn ligt in de Kop van Overijssel en in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Er valt veel te beleven in dit gebied, zowel voor een lang weekend als een hele week. Om u een idee te geven welke activiteiten u zou kunnen ondernemen, geven wij hier een korte impressie van de verschillende mogelijkheden. In de Bed & Breakfast is toeristische informatie aanwezig en in het centrum van Giethoorn is een VVV Kantoor. Nuttige websites zijn:

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een uniek natuurgebied wat u niet mag missen! Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest Europa en het heeft een rijke geschiedenis. Dankzij de mensenhanden van turfstekers en rietsnijders ontstond een uniek landschap vol meren, vaarten, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Prachtige natuur met veel bijzondere dieren, heel veel water en historische stadjes en dorpen maken ons gebied uniek en zeer de moeite waard om naast Giethoorn ook de omgeving te ontdekken.

Boot – Kano – SUP (verhuur alleen aan B&B gasten)

De wereld ziet er vanaf het water heel anders uit! Er zijn tal van mogelijkheden om de omgeving via het water te verkennen. Wij verhuren een fluisterboot, waarbij u vanaf de B&B vertrekt en wegblijft van de drukte. Wilt u liever een persoonlijke natuurvaartocht, dan neemt Peter u graag mee met onze boot! Interesse om te kanoën of suppen? Wij verhuren ook kano’s en SUP-boards. Kortom: genoeg mogelijkheden om vanaf de B&B prachtige vaartochten te maken. Klik voor meer informatie op: Verhuur & Overig Aanbod. De verhuur is echt alleen beschikbaar voor eigen gasten!

Wandelen

Het uitgebreide wandelnetwerk is een prachtig manier om NP Weerribben-Wieden te ontdekken. Met meer dan 550 kilometer aaneengesloten netwerk en 60 kant-en-klare rondwandelingen raakt u hier niet uitgewandeld. Bij 24 startpunten staat een informatiebord met daarop alle routes en informatie. U kunt helemaal zelf uw route bepalen. Klik voor meer informatie en routes op deze link: wandelroutes weerribben wieden.

Fietsen

Nationaal Park Weerribben-Wieden is ook zeer geschikt om per fiets te ontdekken! Er zijn diverse routes uitgestippeld en deze gaan door het Nationaal Park Weerribben-Wieden of door gezellige dorpjes. Het is een waterrijk gebied en daarom is er bij sommige fietsroutes ook een waterbus in of een leuk pontje. In de Bed & Breakfast kunt u fietsen huren en eventueel een routekaart kopen. Voor meer informatie klik op deze link: fietsroutes weerribben-wieden.

Aan te raden restaurants

Toprestaurant De Lindenhof ligt op loopafstand (200 meter) van onze Bed & Breakfast. Tevens kunt u een hapje eten bij Hotel-Restaurant Dames van de Jonge. Wilt u lekker lunchen? Dat kan ook prima bij De Landije van Giethoorn! Loop vanaf de Bed & Breakfast via het Noorderpad en de Molenweg langs het water, over bruggetjes en tussen prachtige boerderijen naar dit mooie plekje! In het toeristische gedeelte van Giethoorn zijn er ook talloze restaurants. Onze aanraders zijn: De Eetkamer van Giethoorn, Ristorante Fratelli, Grand Café De Fanfare & ’t Achterhuus. Reserveren is wenselijk, zeker in het hoogseizoen en tijdens vakanties.

Wandel – en kano arrangementen

B&B Tulden Farmhouse is aangesloten bij een selecte groep Bed & Breakfasts via Stichting Wandelreijk en Kano & Bed, voor prachtige, meerdaagse wandel en/of kano arrangementen door Nationaal Park Weerribben-Wieden, waarbij alles voor u geregeld wordt! Met dit prachtige concept heeft u gegarandeerd een onbezorgde en actieve vakantie in ons nationaal Park. U krijgt de mooiste routes, kanohuur is inbegrepen, bagagevervoer, u kunt elke dag een heerlijk lunchpakket meekrijgen en u verblijft uiteraard in prachtige B&B’s. Er wordt altijd een arrangement op maat voor u gemaakt, afhankelijk van beschikbaarheid. Meer informatie vindt u op: Wandelreijk en Kano & Bed.