Vanaf 1 maart 2021 kunt u vanaf de Bed & Breakfast een sloep met elektromotor huren!

Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Waterdorp Giethoorn ligt in de Kop van Overijssel en ligt in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Er valt veel te beleven in dit gebied, zowel voor een lang weekend als een hele week. Om u een idee te geven welke activiteiten u zou kunnen ondernemen, geven wij hier een korte impressie van de verschillende mogelijkheden. In de Bed & Breakfast is toeristische informatie aanwezig en in het centrum van Giethoorn is een VVV Kantoor. Nuttige websites zijn:

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een uniek natuurgebied wat u niet mag missen! Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest Europa en het heeft een rijke geschiedenis. Dankzij de mensenhanden van turfstekers en rietsnijders ontstond een uniek landschap vol meren, vaarten, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Prachtige natuur met veel bijzondere dieren, heel veel water en historische stadjes en dorpen maken ons gebied heel uniek en de moeite waard om naast Giethoorn ook de omgeving te ontdekken.

Boot-Kano-SUP

De wereld ziet er vanaf het water heel anders uit! Er zijn tal van mogelijkheden om de omgeving via het water te ontdekken. Wij verhuren vanaf 1 maart 2021 een sloep met elektromotor, waarbij u vanaf de B&B kunt varen. Wilt u liever een persoonlijke natuurrondvaart, dan neemt Peter u graag mee met onze boot! Interesse om te kanoën of suppen? Wij verhuren ook kano’s en SUP-boards. Kortom: genoeg mogelijkheden vanaf de B&B prachtige vaartochten te maken. Klik voor meer informatie op: Verhuur & Overig Aanbod.

Wandelen

Het uitgebreide wandelnetwerk is een prachtig manier om NP Weerribben-Wieden te ontdekken. Met meer dan 550 kilometer aaneengesloten netwerk en 60 kant-en-klare rondwandelingen raak je hier niet uitgewandeld. Bij 24 startpunten staat een informatiebord met daarop alle routes en informatie. Je kunt helemaal zelf jouw route bepalen. Klik voor meer informatie en routes op deze link: wandelroutes weerribben wieden.

Fietsen

Nationaal Park Weerribben-Wieden is ook prachtig om per fiets te ontdekken! Er zijn diverse routes uitgestippeld en deze gaan door het Nationaal Park Weerribben-Wieden of door gezellige dorpjes. Het is een waterrijk gebied en daarom is er bij sommige fietsroutes ook een waterbus in of een leuk pontje. In de Bed & Breakfast kunt u fietsen huren en eventueel een routekaart kopen. Voor meer informatie klik op deze link: fietsroutes weerribben-wieden.

Restaurants vlakbij de B&B

Toprestaurant De Lindenhof ligt op loopafstand (200 meter) van onze B&B – meer info, klik op link: Lindenhof. Tevens gaan veel B&B gasten een hapje eten bij Dames van de Jonge, meer info, klik op link: Dames van de Jonge. Wilt u lekker lunchen? Dat kan prima bij De Landije van Giethoorn! Loop vanaf de B&B via het Noorderpad en de Molenweg langs het water, over bruggetjes en tussen prachtige boerderijen naar dit mooie plekje! Meer informatie, klik op: De Landije.

Wandel- of Kano arrangementen

B&B Tulden Farmhouse is aangesloten bij een selecte groep Bed & Breakfasts via Stichting Wandelreijk – Kano & Bed, voor prachtige, meerdaagse wandel en/of kano arrangementen door Nationaal Park Weerribben-Wieden, waarbij alles voor u geregeld wordt! Alle routes, kanohuur, het vervoer van uw bagage, elke dag een heerlijk lunchpakket mee en uiteraard mooie overnachtingen in verschillende B&B’s. Er wordt een op maat arrangement voor u gemaakt. Meer informatie vindt u op: Wandelreijk en Kano & Bed.