HERFST DEAL!
De herfst is in volle gang en in een jaar waar even op vakantie gaan niet zo vanzelfsprekend is, hebben wij voor u een gave herfstdeal tot eind oktober 2020!
Boek minimaal 2 overnachtingen in onze B&B en krijg 10 euro korting op een natuurvaarttocht met Peter én een gratis borrelplankje om ’s avonds lekker na te genieten van de dag!

Giethoorn ligt in de Kop van Overijssel en hoort bij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Er valt veel te beleven in dit gebied, zowel voor een lang weekend als een hele week. Om u een idee te geven welke activiteiten u zou kunnen ondernemen, geven wij hier een korte impressie van de verschillende mogelijkheden. Bovendien zijn wij officieel gastvrouw en gastheer van Nationaal Park Weerribben-Wieden en kunnen wij u tijdens uw verblijf meer vertellen over de vele bezienswaardigheden. In de Bed & Breakfast is toeristische informatie aanwezig.

Kijk ook eens op http://www.giethoorn.com , http://www.visitweerribbenwieden.com en https://www.visitoost.nl/

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een uniek natuurgebied in de Kop van Overijssel, wat u niet mag missen! Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest Europa. Het gebied heeft een rijke geschiedenis. Water en land wisselen elkaar af en het biedt leefruimte aan vele soorten dieren en planten. De uitgestrekte rietlanden, plassen en moerassen maken het een ongerept landschap. Riet, rust en ruimte…dat is wat u hier vindt! https://www.visitweerribbenwieden.com/

En Peter neemt u ook graag mee voor een natuurvaartocht (beperkt beschikbaar in seizoen 2020). Zie meer informatie bij Verhuur en overig aanbod.

Weerribben-Wieden Pad/ Wandelreijk

Het Weerribben-Wiedenpad biedt ruim 150 kilometer wandelplezier door NP Weerribben-Wieden. Dit bewegwijzerde regiopad voert u door het prachtige landschap met moerasgebieden, langs meren, over bospaden en door mooie waterdorpen zoals Giethoorn. B&B Tulden Farmhouse is aangesloten bij een selecte groep B&B’s via Wandelreijk, voor prachtige, meerdaagse wandeltochten, waarbij alles voor u geregeld wordt. Routes, vervoer van bagage, elke dag een heerlijk lunchpakket mee en uiteraard mooie overnachtingen in verschillende B&B’s. Voor meer informatie: https://www.wandelreijk.nl/

DSC02834

Varen / Kano & Bed

De wereld ziet er vanaf het water heel anders uit! Giethoorn wordt ook het Venetië van het Noorden genoemd en er zijn tal van mogelijkheden om het Nationaal Park via het water te ontdekken. Wilt u een persoonlijke natuurrondvaart, dan neemt Peter u graag mee met onze fluisterboot (beperkt beschikbaar in seizoen 2020)! Zie voor meer informatie verhuur & overig aanbod. U kunt ook zelf een fluisterboot huren via https://www.giethoorn.com/. Wij verhuren geen fluisterboten. Voor de actieve mens is het ook mogelijk om te kanoën. Er zijn kano’s te huur bij de Bed & Breakfast (2 eenpersoons kano’s en 1 tweepersoonskano), ook verhuren wij SUP-boards.

B&B Tulden Farmhouse neemt ook deel aan het prachtige concept Kano & Bed! Meerdaagse kanotochten door NP Weerribben-Wieden, waarbij alles voor u geregeld wordt. Kanohuur, routes, bagagevervoer, een heerlijk lunchpakket en uiteraard mooie overnachtingen in verschillende B&B’s. Kijk eens op: https://www.visitweerribbenwieden.com/Weerribben-Wieden/kanoparadijs/.

Activiteiten op loopafstand / Restaurants

Vanaf de Bed & Breakfast zijn er ook verschillende activiteiten te ondernemen. U kunt bijvoorbeeld naar vogeluitkijkpunt De Auken wandelen (ca. 2,5 km). Hier kunt u bijzondere vogelsoorten spotten. Toprestaurant De Lindenhof ligt op loopafstand (200 meter) van onze B&B. En veel B&B gasten gaan een hapje eten bij Dames van de Jonge. Meer informatie op: http://restaurantdelindenhof.nl  en http://www.dedamesvandejonge.nl.

In verband met de tijdelijke sluiting van de horeca bieden wij avondmaaltijden aan, zie Verhuur en Overig aanbod.

DSC02857

Fietsen

Nationaal Park Weerribben-Wieden is prachtig om per fiets te ontdekken! Pak de fiets en doe bijvoorbeeld het rondje Giethoorn-Blokzijl. De tocht gaat langs en over kanalen, meren, plassen en slootjes. Via het pontje van Jonen en Dwarsgracht fietst u naar Blokzijl. Via waterdorpen Belt-Schutsloot en Wanneperveen komt u terug in Giethoorn. Uiteraard zijn er ook andere fietsroutes beschikbaar, zoals rondje Weerribben, Vestingroute Steenwijk of een fietsroute gecombineerd met de EcoWaterliner. In de Bed & Breakfast kunt u fietsen huren en een routekaart kopen. Kijk eens op: https://www.visitweerribbenwieden.com/routes-weerribben/fietsen/

Musea en andere activiteiten

Giethoorn heeft een paar leuke musea, zoals Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus en Museum De Oude Aarde. Kijk voor meer informatie op https://www.museumgiethoorn.nl/, http://www.deoudeaarde.nl/. Naast dit stukje cultuur zijn er nog vele andere activiteiten te doen in de omgeving, waaronder solexen, boogschieten en midgetgolf bij Arendshorst Buitenactiviteiten of het Klimbos Avontuurlijk bij Paasloo http://www.klimbos-overijssel.nl

DSC02864