Omgeving2018-05-14T21:17:01+00:00

Vanaf 29 april tot en met 27 oktober 2018 rijdt de Giethoorn- Express – buslijn 270

Buslijn 270 rijdt vanaf station Steenwijk naar Giethoorn en stopt bij alle haltes. De bus zal twee keer per uur rijden gedurende de hele week. Met deze buslijn kan men reizen met OV bewijs of men kan een dagretour kopen. Er kan ook een dagkaart gekocht worden die 24 uur geldig is op alle bussen naar Giethoorn en omgeving.

Giethoorn ligt in de Kop van Overijssel en hoort bij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Er valt veel te beleven in dit gebied, zowel voor een lang weekend als een hele week. Om u een idee te geven welke activiteiten u zou kunnen ondernemen, geven wij hier een korte impressie van de verschillende mogelijkheden. Bovendien zijn wij officieel gastvrouw en gastheer van Nationaal Park Weerribben-Wieden en kunnen wij u tijdens uw verblijf meer vertellen over de bezienswaardigheden. Kijk ook eens op http://www.giethoorn.com en http://www.visitweerribbenwieden.com voor meer informatie. In de Bed & Breakfast is toeristische informatie aanwezig en u kunt op http://www.waterreijkapp.nl een gratis app downloaden.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

NP Weerribben-Wieden is een uniek natuurgebied in de Kop van Overijssel, wat u niet mag missen! Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest Europa. Het gebied heeft een rijke geschiedenis. Water en land wisselen elkaar af en het biedt leefruimte aan vele soorten dieren en planten. De uitgestrekte rietlanden, plassen en moerassen maken het een ongerept landschap. Riet, rust en ruimte…dat is wat u hier vindt!

http://www.np-weerribbenwieden.nl/

DSC02869

WaterReijkpad / Wandelreijk

Het WaterReijkpad biedt ruim 150 kilometer wandelplezier door NP Weerribben-Wieden. Dit bewegwijzerde regiopad voert u door het prachtige landschap met moerasgebieden, langs meren, over bospaden en door mooie waterdorpen zoals Giethoorn. Wij zijn aangesloten bij een selecte groep B&B ’s via Wandelreijk, voor meerdaagse wandeltochten. Uw bagage wordt vervoerd. U kunt ook deelnemen aan de Weerribben-Wieden wandel3daagse op 31 augustus, 1 en 2 september 2018.

http://www.wandelreijk.nl/

DSC02834

Rondvaart, bootverhuur

De Weerribben-Wieden biedt verschillende vaar- en kanoroutes. De wereld ziet er vanaf het water heel anders uit. Giethoorn wordt ook het Venetië van het Noorden genoemd! U kunt een mooie rondvaart maken, maar ook zelf een fluisterboot huren. U kunt via http://www.giethoorn.com een fluisterboot huren of via de Bed & Breakfast. Voor de actieve mens is het ook mogelijk om te kanoën, er zijn 3 prachtige kanoroutes. Er is een tweepersoonskano beschikbaar bij de Bed & Breakfast. Een kano-routekaart is ook te koop via ons.

DSC02860

Fietsen in NP Weerribben-Wieden

NP Weerribben-Wieden is prachtig om per fiets te ontdekken! Pak de fiets en doe bijvoorbeeld het rondje Giethoorn-Blokzijl. De tocht gaat langs en over kanalen, meren, plassen en slootjes. Via het pontje van Jonen en Dwarsgracht fietst u naar Blokzijl. Via waterdorpen Belt-Schutsloot en Wanneperveen komt u terug in Giethoorn. Uiteraard zijn er ook andere fietsroutes beschikbaar. In de Bed & Breakfast kunt u een routekaart kopen. Kijk ook eens op https://www.natuurmonumenten.nl/fietsroute-de-wieden en https://www.route.nl/routes/wandelroutes/overijssel?q=Giethoorn

DSC09465

Cultuur, Musea en Ateliers

Giethoorn en omgeving biedt ook veel cultuur. Er zijn verschillende musea die u kunt bezoeken, zoals Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus en Museum De Oude Aarde. Wilt u meer over de geschiedenis van Zwartsluis weten? Ga dan naar Museum Schoonewelle Natuur en Ambacht. Kijk voor meer informatie op http://www.museumgiethoorn.nl , http://www.deoudeaarde.nl/ en http://www.schoonewelle.nl/.

DSC02864

Activiteiten op loopafstand

Vanaf de Bed & Breakfast zijn er ook verschillende activiteiten te ondernemen. Naast het feit dat wij zelf een aantal boerderijdieren hebben, kunt u bijvoorbeeld ook naar vogeluitkijkpunt De Auken wandelen. Hier kunt u bijzondere vogelsoorten spotten, zoals lepelaars, purperreigers en de roerdomp. Voor het proeven van boerderijproducten kunt u naar http://www.boerontoer.com/. Toprestaurant De Lindenhof ligt op loopafstand van de Bed & Breakfast en u kunt ook prima een hapje eten bij Dames van de Jonge. Kijk voor meer informatie op: http://restaurantdelindenhof.nl  en http://www.dedamesvandejonge.nl

DSC02857