Omgeving 2018-02-17T17:15:18+00:00

Tulden Farmhouse is van 29 oktober 2017 tot 1 maart 2018 gesloten.

 Mocht er echter geschaatst kunnen worden komende winterperiode,

dan zullen wij uiteraard de bed & breakfast openstellen voor gasten.

Giethoorn ligt in de Kop van Overijssel en hoort bij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Er valt veel te beleven in dit gebied, zowel voor een lang weekend als een hele week. Om u een idee te geven welke activiteiten u zou kunnen ondernemen, geven wij hier een korte impressie van de verschillende mogelijkheden. Bovendien zijn wij officieel gastvrouw en gastheer van Nationaal Park Weerribben-Wieden en kunnen wij u tijdens uw verblijf meer vertellen over de bezienswaardigheden. Kijk ook eens op http://www.giethoorn.com en http://www.visitweerribbenwieden.com voor meer informatie. In de Bed & Breakfast is toeristische informatie aanwezig en u kunt op http://www.waterreijkapp.nl een gratis app downloaden.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

NP Weerribben-Wieden is een uniek natuurgebied in de Kop van Overijssel, wat u niet mag missen! Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest Europa. Het gebied heeft een rijke geschiedenis. Water en land wisselen elkaar af en het biedt leefruimte aan vele soorten dieren en planten. De uitgestrekte rietlanden, plassen en moerassen maken het een ongerept landschap. Riet, rust en ruimte…dat is wat u hier vindt!

http://www.np-weerribbenwieden.nl/

DSC02869

WaterReijkpad

Het WaterReijkpad biedt ruim 150 kilometer wandelplezier door NP Weerribben-Wieden. Dit bewegwijzerde regiopad voert u door het prachtige landschap met moerasgebieden, langs meren, over bospaden en door mooie waterdorpen zoals Giethoorn. U kunt ook deelnemen aan de Weerribben-Wieden wandel3daagse op 1,2 en 3 september 2017. Wandelaars zijn van harte welkom, er is een startpunt voor het WaterReijkpad op 100 meter van de Bed & Breakfast.

http://www.wandelreijk.nl/

DSC02834

Rondvaart, bootverhuur

De Weerribben-Wieden biedt verschillende vaar- en kanoroutes. De wereld ziet er vanaf het water heel anders uit. Giethoorn wordt ook het Venetië van het Noorden genoemd! U kunt een mooie rondvaart maken, maar ook zelf een fluisterboot huren. U kunt bij http://punterwerf.nl of http://www.delandije.nl een fluisterboot huren of via de Bed & Breakfast. Voor de actieve mens is het ook mogelijk om te kanoën, er zijn 3 prachtige kanoroutes. Er is een tweepersoonskano beschikbaar bij de Bed & Breakfast. Een kano-routekaart is ook te koop via ons.

 

DSC02860

Fietsen in NP Weerribben-Wieden

NP Weerribben-Wieden is prachtig om per fiets te ontdekken! Pak de fiets en doe bijvoorbeeld het rondje Giethoorn-Blokzijl. De tocht gaat langs en over kanalen, meren, plassen en slootjes. Via het pontje van Jonen en Dwarsgracht fietst u naar Blokzijl. Via waterdorpen Belt-Schutsloot en Wanneperveen komt u terug in Giethoorn. Uiteraard zijn er ook andere fietsroutes beschikbaar. In de Bed & Breakfast kunt u een routekaart kopen. Kijk ook eens op https://www.natuurmonumenten.nl/fietsroute-de-wieden en https://www.route.nl/routes/wandelroutes/overijssel?q=Giethoorn

DSC09465

Cultuur, Musea en Ateliers

Giethoorn en omgeving biedt ook veel cultuur. Er zijn verschillende musea die u kunt bezoeken, zoals Museumboerderij ’t Olde Maat Uus (vanaf 15 april 2017 weer open) en Museum De Oude Aarde. Wilt u meer over de geschiedenis van Zwartsluis weten? Ga dan naar Museum Schoonewelle Natuur en Ambacht. Kijk voor meer informatie op http://www.oldemaatuus.nl/ , http://www.deoudeaarde.nl/ en http://www.schoonewelle.nl/.

 

DSC02864

Activiteiten op loopafstand

Vanaf de Bed & Breakfast zijn er ook verschillende activiteiten te ondernemen. Naast het feit dat wij zelf een aantal boerderijdieren hebben, kunt u bijvoorbeeld ook naar vogeluitkijkpunt De Auken wandelen. Hier kunt u bijzondere vogelsoorten spotten, zoals lepelaars en sinds kort 2 zeearenden. Voor het proeven van boerderijproducten kunt u naar http://www.boerontoer.com/. Toprestaurant De Lindenhof ligt op loopafstand van de Bed & Breakfast en u kunt ook prima een hapje eten bij Dames van de Jonge. Kijk voor meer informatie op: http://restaurantdelindenhof.nl  en http://www.dedamesvandejonge.nl

DSC02857